Bli kontaktad av oss

Hur arbetar
en försäkringsmäklare?

Kostnadsfri upphandling – vi konkurrensutsätter din premie
Alltid rätt villkor
100 % oberoende – Helt fristående förmedling
Vår modell

Fem steg för bättre försäkringar

Många av våra kunder vet vad de vill ha försäkrat men har inte egen försäkringsexpertis i verksamheten. Vår femstegsmodell fångar upp olika verksamheters försäkringsbehov och ser till att hitta rätt försäkring - till lägsta premie. Samtidigt säkerställer vi att försäkringen täcker flera olika scenarier, utan att verksamheten blir överförsäkrad.

Rätt försäkringsvillkor. Rätt premie.

 • 1. Vi analyserar din verksamhets försäkringsbehov

  Vi inleder alltid med en noggrann genomgång av din verksamhet för att identifiera dina behov och eventuella svagheter i ert nuvarande försäkringsskydd. Du kan din verksamhets behov bättre än någon annan - vi ser till att dessa speglas i försäkringsvillkoren.

 • 2. Du undertecknar fullmakt för förmedlingsuppdraget

  För att vi ska ha tillåtelse att begära in offerter från olika försäkringsbolag måste vi ha ditt skrivna samtycke. Detta följer Finansinspektionens direktiv. Syftet är att alla inblandade ska vara trygga i vad som är överenskommet.

  Hämta fullmakt (pdf)

 • 3. Vi tar in offerter från olika försäkringsbolag

  Vi har ett av marknadens bredaste nätverk av anslutna försäkringsbolag. När du anlitar oss kan du alltså var trygg i att få dina försäkringsbehov konkurrensutsatta. På allra bästa sätt. Men du behöver inte hantera offerter eller administration själv - vi sköter all kontakt med försäkringsbolagen.

 • 4. Vi jämför offerter och förhandlar åt dig

  När försäkringsbolagen inkommit med offerter går vi först noga igenom villkoren. Detta för att säkerställa att de stämmer överens med ditt företags behov och den specifikation vi tagit fram. I många fall varierar försäkringspremie, självrisk och andra villkor kraftigt mellan olika försäkringsbolag. Vi analyserar skillnaderna och omförhandlar dem för dig. Vid frågetecken ber vi respektive bolag återkomma och eventuellt förtydliga ytterligare.

 • 5. Vi hjälper dig teckna den bästa försäkringen

  När du får vårt underlag, kan du vara trygg i att du får fullt jämförbara alternativ att välja bland. Om det finns skillnader i villkor - i de fall försäkringsbolagens tjänster ser olika ut - markerar vi detta och ger dig den information du behöver för att ta ett affärsmässigt beslut. När du valt det försäkringsalternativ som passar bäst, hjälper vi dig att annullera din befintliga försäkring och teckna ny. Utan att det blir ett glapp i ditt försäkringsskydd.

Så säger våra kunder

 • Torleif Möllerström, Medical Log Point AB

  "Försäkringskompaniet är min partner i riskhanteringsfrågor sedan 2010. De är tillräckligt stora för att ge professionell service och samtidigt små nog att bry sig om sina kunder. Om du önskar en nära dialog med kompetens i olika risk- och försäkringsfrågor är Försäkringskompaniet en bra partner."

 • Svante Steen, Blå Eken AB

  "Vi har arbetat med Försäkringskompaniet i snart sju år. Det vi gillar är att vi kan kontakta dem när som helst och få snabba svar. De hjälper oss med allt från enklare sakförsäkringar till mer komplicerade tjänster som garantier inom byggbranschen. Försäkringskompaniet har alltid levererat vad de lovat och är mer alerta än andra i branschen som vi har provat."

 • Björn Magnusson, RoDAB

  "Försäkringskompaniet reder ut vad som behövs för att vi ska känna oss trygga kunna äga vår kraft på den egna verksamheten."

För hög försäkringspremie? Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Få offert


"Försäkringskompaniet reder ut vad som behövs för att vi ska känna oss trygga
och kunna ägna vår kraft på den egna verksamheten."

Björn Magnusson, VD RoDAB

Omdöme